TinusTuning; classic Volvo performance parts   slogan tinustuning

  Home
  Produkten
  MotorrevisieMotor revisie
  Krukassen, drijfstangen, zuigersDrijfstangen + zuiger
  MotorrevisieStroker kits
  Nokkenassen en toebehorenNokkenas en toebehoren
  Koppen, kleppen, klepveren, tuimelaarsKop, klep, veer, tuimelaar
  Externe motordelenExterne motordelen
  Motor materialenMotor materiaal
  KoelingKoeling
  Elektrische componentenElektrische componenten
  CarburatieCarburatie
  InjectieInjectie
  UitlaatUitlaat
  AandrijflijnAandrijflijn
  OphangingOphanging
  AandrijvingStuurinrichting
  Velgen en remmenWiel en rem
  OverigOverige


  Informatie
  Montage- en inloopinstructie nokkenassenNokkenas instructie
  Opstart- en inloopinstructie motoren OHVMotor instructie B18/20/30
  Opstart- en inloopinstructie motoren OHCMotor instructie B21/23/230
  MotorolieMotorolie
  Weber DGV & DGSWeber DGV & DGS
  Weber DCOEWeber DCOE
  UitlijningUitlijning
  algemenevoorwaardenVoorwaarden
  GarantiebepalingenGarantie


  Contact
Like TinusTuning op FacebookTinusTuning

    Copyright TinusTuning 2018.


Krukassen, lange slag 'strokers' en race krukassen

Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.
All presented prices are including 21% VAT, non-EU residents can subtract this amount.


Stroker kit B18/B20 met 2,5 liter motorinhoud !
Prijs: van 1999,- tot 3100,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Voor de B20 (en B18) heeft TinusTuning een eigen, geheel nieuw ontworpen en sterk verbeterde krukas (92,5mm slag), drijfstangen en zuigers ontwikkeld. Hiermee krijgt de motor een grotere cilinderinhoud en wordt veel soepeler en krachtig. Ideaal voor de rustige rijden die niet veel toeren maakt, maar wel veel trekkracht en souplesse wil hebben, maar uiteraard is ook zeer veel vermogen haalbaar voor sportief gebruik. We hebben verschillende opties qua krukasafwerking, het model drijfstang en het type zuiger. Ook toepasbaar op de B18 motor waarbij een motorinhoud van circa 2,3 ltr verkregen kan worden. Informeer naar de mogelijkheden en welke setup het beste past bij uw gebruik en budget. Beschikbaar met een vliegwiel-boutpatroon met zowel 6 als 8 gaten.

Uiteraard kunnen we ook uw motor opbouwen met deze zeer hoogwaardige kit. Hierbij wordt elk blok onderworpen aan een zorgvuldig cilinderwanddikte onderzoek en opgeboord en gehoond onder voorspanning van het blok, zodat de meest maatzuivere cilinders verkregen worden. Informeer naar de mogelijkheden.


Stroker kit B18/B20 met 2,6 (!!) liter motorinhoud !
Prijs: van 3200,- tot 3400 (incl 21% btw)

klik ter vergroting Voor de B20 (en B18) heeft TinusTuning een sterk verbeterde krukas met een nog langere slag ontwikkeld (97mm), drijfstangen en zuigers beschiklbaar. Door deze extra grote slag wordt het koppel van de motor nog verder verbeterd, en is dus nog meer soepeler om te rijden. Ideaal voor de rustige rijden die niet veel toeren maakt, maar wel veel trekkracht en souplesse wil hebben. Ook toepasbaar op de B18 motor waarbij een motorinhoud tot circa 2,4 ltr verkregen kan worden. Informeer naar de mogelijkheden en welke setup het beste past bij uw gebruik.

Uiteraard kunnen we ook uw motor opbouwen met deze zeer hoogwaardige kit. Hierbij wordt elk blok onderworpen aan een zorgvuldig cilinderwanddikte onderzoek en opgeboord en gehoond onder voorspanning van het blok, zodat de meest maatzuivere cilinders verkregen worden. Informeer naar de mogelijkheden.


Stroker kit B230 met 3,0 liter motorinhoud !
Prijs: v.a. 2950,- (incl 21% btw)

klik ter vergroting Voor de B230 heeft TinusTuning een eigen, geheel nieuw ontworpen en sterk verbeterde krukas (101 mm slag!), gesmede drijfstangen en gesmede zuigers beschikbaar. Hiermee krijgt de motor een grotere cilinderinhoud en wordt veel soepeler en krachtig. We hebben verschillende opties qua krukasafwerking, het model drijfstang en het type zuiger. Beschikbaar voor de B230/B234 motoren met 63mm hoofdlagers. Informeer naar de mogelijkheden en welke setup het beste past bij uw gebruik en budget.

Uiteraard kunnen we ook uw motor opbouwen met deze zeer hoogwaardige kit. Hierbij wordt elk blok opgeboord en gehoond onder voorspanning van het blok, zodat de meest maatzuivere cilinders verkregen worden. Informeer naar de mogelijkheden.


Race krukas B18 / B20 (80mm slag)
Prijs: informeer

klik ter vergroting Voor race gebruik werken we momenteel aan een speciale krukas die geschikt is voor de (zeer) hoge toerentallen en daarbij toch heel stabiel blijft. Deze krukas heeft 8 contragewichten (in plaats van 4) voor een veel betere gewichtsverdeling. Deze contragewichten hebben een zogenaamde 'knife egde' design waarmee het frontaal oppervlak ervan teruggedrongen worden en de weerstand verminderd wordt. Daarnaast zijn de drijfstanglagers van een speciaal ontwerp die de wrijving reduceren en dus minder verliezen ontstaan bioj de hogere toerentallen. Informeer naar de mogelijkheden.


Overige losse motordelen      Prijs: informeer

klik ter vergroting TinusTuning kan alle losse onderdelen leveren om uw motor te reviseren of te upgraden. Losse lagers, zuigers, drijfstangen, nokkenassen, etc. Ook complete krukaskits (eventueel met langere slag) en speciale H-profiel drijfstangen en lichte, gesmede zuigers zijn leverbaar. Custom zuigers en drijfstangen zijn eveneens leverbaar. Big bore koppakkingen in verschillende merken, diktes en uitvoeringen. Alles voor de B18/20/30 en B21/23/230/234. Informeer naar prijzen en mogelijkheden.


Voor bestellingen of produktgerichte vragen, mail : info@tinustuning.nl


Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.
All presented prices are including 21% VAT, non-EU residents can subtract this amount.


Website and contents Copyright TinusTuning 2023.