TinusTuning; classic Volvo performance parts   slogan tinustuning

  Home
  Produkten
  MotorrevisieMotor revisie
  Krukassen, drijfstangen, zuigersDrijfstangen + zuiger
  MotorrevisieStroker kits
  Nokkenassen en toebehorenNokkenas en toebehoren
  Koppen, kleppen, klepveren, tuimelaarsKop, klep, veer, tuimelaar
  Externe motordelenExterne motordelen
  Motor materialenMotor materiaal
  KoelingKoeling
  Elektrische componentenElektrische componenten
  CarburatieCarburatie
  InjectieInjectie
  UitlaatUitlaat
  AandrijflijnAandrijflijn
  OphangingOphanging
  AandrijvingStuurinrichting
  Velgen en remmenWiel en rem
  OverigOverige


  Informatie
  Montage- en inloopinstructie nokkenassenNokkenas instructie
  Opstart- en inloopinstructie motoren OHVMotor instructie B18/20/30
  Opstart- en inloopinstructie motoren OHCMotor instructie B21/23/230
  MotorolieMotorolie
  Weber DGV & DGSWeber DGV & DGS
  Weber DCOEWeber DCOE
  UitlijningUitlijning
  algemenevoorwaardenVoorwaarden
  GarantiebepalingenGarantie


  Contact
Like TinusTuning op FacebookTinusTuning

    eur Copyright TinusTuning 2023.


Krukassen, lange slag 'strokers' en race krukassen

Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.
All presented prices are including 21% VAT, non-EU residents can subtract this amount.


Stroker kit (92,5mm) B18/B20 met tot 2,5 liter motorinhoud !
Prijs: van eur 1999,- tot eur 3100,- (incl 21% btw (eur 1652-eur 2562 ex btw)

klik ter vergroting U wilt meer koppel? Dat kan!! Voor de B20 (en B18) heeft TinusTuning een eigen, geheel nieuw ontworpen en sterk verbeterde krukas (92,5mm slag), drijfstangen en zuigers ontwikkeld. Hiermee krijgt de motor een grotere cilinderinhoud en wordt veel soepeler en krachtig. Ideaal voor de rustige rijden die niet veel toeren maakt, maar wel veel trekkracht en souplesse wil hebben, maar uiteraard is ook zeer veel vermogen haalbaar voor sportief gebruik. We hebben verschillende opties qua krukasafwerking, het model drijfstang en het type zuiger. Ook toepasbaar op de B18 motor waarbij een motorinhoud van circa 2,3 ltr verkregen kan worden. Uitwendig blijft uw motor geheel orgineel, maar het rijgedrag van de auto wordt volledig getransformeerd! Beschikbaar met een vliegwiel-boutpatroon met zowel 6 als 8 gaten.

De 92.5mm stroker is als losse kit leverbaar, maar uiteraard kunnen we ook uw motor opbouwen met deze zeer hoogwaardige stroker setup. Hierbij wordt elk blok onderworpen aan een zorgvuldig cilinderwanddikte onderzoek en opgeboord en gehoond onder voorspanning van het blok, zodat de meest maatzuivere cilinders verkregen worden. Informeer naar de mogelijkheden en welke setup het beste past bij uw gebruik en budget.


Ultra stroker (97mm) kit B18/B20 met tot 2,6 (!!) liter motorinhoud !
Prijs: van eur 3200,- tot eur 3400 incl 21% btw (eur 2645-eur 2810 ex btw)

klik ter vergroting U wilt een monster koppel motor? Dat kan ook!! Voor de B20 (en B18) heeft TinusTuning zijn 92,5 mm krukas volledig herontwikkeld tot een ultra lange stroker van maar liefst 97mm! Het resultaat is een krukas met een nog langere slag, bijpasssende drijfstangen en speciale zuigers. Door deze extra grote slag wordt het koppel van de motor nog verder verbeterd, en is dus nog soepeler om te rijden. Ideaal voor de rustige rijden die niet veel toeren maakt, maar wel veel trekkracht en souplesse wil hebben. Ook toepasbaar op de B18 motor waarbij een motorinhoud tot circa 2,4 ltr verkregen kan worden. Uitwendig blijft uw motor geheel origineel, maar het rijgedrag van de auto wordt volledig getransformeerd! Vanwege het sterke koppel zijn deze krukassen ontworpen met het sterkere 8-gats vliegwiel-boutpatroon.

De 97mm stroker is als losse kit leverbaar, maar uiteraard kunnen we ook uw motor opbouwen met deze zeer hoogwaardige stroker setup. Hierbij wordt elk blok onderworpen aan een zorgvuldig cilinderwanddikte onderzoek en opgeboord en gehoond onder voorspanning van het blok, zodat de meest maatzuivere cilinders verkregen worden. Informeer naar de mogelijkheden en welke setup het beste past bij uw gebruik en budget.


Stroker kit B230 en B234 met 3,0 liter motorinhoud !
Prijs: v.a. eur 2950,- incl 21% btw (eur 2438 ex btw)

klik ter vergroting Extreem veel koppel? Dat kan!! Voor de B230 heeft TinusTuning een eigen, geheel nieuw ontworpen en sterk verbeterde krukas (101 mm slag!), gesmede drijfstangen en gesmede zuigers beschikbaar. Hiermee krijgt de motor een grotere cilinderinhoud en wordt veureurl krachtiger en soepeler. We hebben verschillende opties qua krukasafwerking, het model drijfstang en het type zuiger. Beschikbaar voor de B230/B234 motoren met 63mm hoofdlagers. Zowel voor turbo als NA toepassing. Informeer naar de mogelijkheden en welke setup het beste past bij uw gebruik en budget.

Deze 101mm stroker is als losse kit leverbaar, maar uiteraard kunnen we ook uw motor opbouwen met deze zeer hoogwaardige stroker setup. Hierbij wordt elk blok onderworpen aan een zorgvuldig cilinderwanddikte onderzoek en opgeboord en gehoond onder voorspanning van het blok, zodat de meest maatzuivere cilinders verkregen worden. Informeer naar de mogelijkheden en welke setup het beste past bij uw gebruik en budget.


Full balance Race krukas B18/B20 (80mm slag)
Prijs: informeer

klik ter vergroting Voor race gebruik heeft TinusTuning een speciale billet krukas ontwikkeld die geschikt is voor de (zeer) hoge toerentallen en daarbij toch heel stabiel blijft. Bij race gebruik van de standaard krukas komt het voor dat de hoofdlagerkappen breken door overmatige trillingen. De door TinusTuning ontwikkelde race krukas heeft 8 contragewichten (in plaats van 4) voor een betere gewichtsverdeling, maar is geheel nieuw 3D CAD ontworpen en doorgerekend met speciale software waarmee de vibraties gesimuleerd zijn. Het resultaat is een zeer stabiele 'full balance' krukas met een volledige balansfactor die er op gericht is om met name de 2e graads vibraties sterk te verminderen. Aanvullend is de voorzijde van de krukas dusdanig ontworpen dat naar wens een zogenaamde krukasdemper (harmonic damper) toegepast kan worden. Daarnaast zijn de drijfstanglagers van een speciaal ontwerp die de wrijving reduceren en dus minder verliezen ontstaan bij de hogere toerentallen. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.


Overige losse motordelen      Prijs: informeer

klik ter vergroting TinusTuning kan alle losse onderdelen leveren om uw motor te reviseren of te upgraden. Losse lagers, zuigers, drijfstangen, nokkenassen, etc. Ook complete krukaskits (eventueel met langere slag) en speciale H-profiel drijfstangen en lichte, gesmede zuigers zijn leverbaar. Custom zuigers en drijfstangen zijn eveneens leverbaar. Big bore koppakkingen in verschillende merken, diktes en uitvoeringen. Alles voor de B18/20/30 en B21/23/230/234. Informeer naar prijzen en mogelijkheden.


Voor bestellingen of produktgerichte vragen, mail : info@tinustuning.nl


Alle weergegeven prijzen zijn reeds inclusief 21% btw.
All presented prices are including 21% VAT, non-EU residents can subtract this amount.


Website and contents eur Copyright TinusTuning 2023.